Nordkurs på Færøyane

Denne sumaren var eg tre veker på Nordkurs på Færøyane, frå 5. til 26. juni. Eg kan med eitt seia at det var ei god oppleving. Eg vart kjend med mange nye folk – og ikkje minst fekk eg høve til å prøva å læra meg eit anna språk. Frå 9 om morgonane til 15 på ettermiddagane var det undervising, men elles fekk ein høve til å sjå og gjera mykje.

Her er litt bilete frå innflyginga til Vágar:

Med dette synet hadde eg store voner for kva som venta meg.

Det var mykje finevêr, og me fekk mellom anna ein tur til Vestmannabjørgini, nokre fuglefjell utan altfor mange fuglar …

Det fyrste biletet er forresten teke rett utanføre Fróðskaparsetur Føroya – Føroyamálsdeildin (altso ved avdelinga for færøysk språk og litteratur ved det færøyske universitetet).

Eg fekk oppleva litt av kvart av færøysk kultur, mellom anna grindadráp. Førre gongen det hende i Tórshavn, var i 2015, so me var heldige som fekk med oss dette. Det ser kanskje litt makabert ut, men kvalane vart avliva snøgt.

Me fór alle i hop på tur til Mykines, denne turen var ikkje i regi av Nordkurs, likevel kom alle med. Mykines er den vestlegaste av Færøyane. Her er det berre kring 15 fastbuande – desse har om sumaren båtsamband to gonger om dagen, om vetteren er det elles helikopter eit par gonger i veka. Det vart ein flott, gaida fjelltur, med ein tur på den lokale kafeen etterpå. Eg har diverre ikkje bilete av «Pylsa í breyð», det interessante der var at det var pylse og brød – kvar for seg.

Mesteparten av tida gjekk likevel med i Tórshavn – der hadde dei koselege benker og fine pubar. Irish pub (som eg heller ikkje har bilete frå) var ein stad somme av oss ofte var og åt – maten og ølet fanst til ein grei pris.

Eg kan seia ein ting med ein gong: Eg skal attende til Færøyane fleire gonger. Eit flottare land skal ein leita lenge etter. Eg er glad for at eg fekk fara og at eg fekk verta kjend med nye folk. Til neste gong vil eg endå ein gong setja meg ned med grammatikken og vonleg læra meg litt meir færøysk. Men i haust ventar eit anna eventyr: Då flytter eg til Island.

Håkon


2 thoughts on “Nordkurs på Færøyane

    1. Det var no mykje gaman i å berre vera der. Det var eit land eg aldri hadde vitja før, so å få høve til å læra litt om eit anna mål var no veldig spanande. Eg vil nok likevel seia at det mest spanande var å få møta nye folk frå andre nordiske land. (Kan ogso nemna at det var smått skummelt å tala færøysk når ein skulle kjøpa mat …)

      Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s